Min förälskelse tilltar i styrka

Nu åker jag snålkjuts på Säkert!s texter men liksom hon får ju skylla sig lite själv... Vissa textrader är ju så bra att dom bara måste visas upp lite extra! Alternativa fjortisar har Sig Dagerman, mindre alternativa fjortisar har Lars Winnerbäck - Jag har Säkert! Alla har man texter som man känner igen sig i och gillar så där lite extra mycket..



"Varje träd har en rot
Varje hus en byggd grund
Det är bara min som ryckts bort från mig
Gud, när ska jag bli fridlyst
Slå upp i en bok
Hon är en ovanlig art
Så förbjudet att såra
Sätt henne tillbaks där hon stod"  Ur "Ditt kvarter"

Jag har kollat upp texten nu och hon sjunger inte att hon har en Älg i sin väska som jag har trott i typ fyra dagar utan att hon har en ELLE - Det förklarar ju en del för det ser ju inte direkt ut som om man bara sitter och tar det lugnt för att man har en älg i väskan och hur skulle den få plats.. Och hade det i sådana fall varit en liten prydnadsälg eller en riktig?

"Hej du försvann en dag gamla vän
Du fick en kille och ringde aldrig igen
Förutom när han jobbar då kan det va fint
Att ha middag bara tjejer dricka vin
Prata om hur jobbigt det är och så,
när två Hydman Vallien-glas går sönder på sommarstället
Åååh!
Vi går ner på stan" Ur "Sanningsdan"

Jag älskar mest de här texterna, som när de tas ur kontext, verkar enkla och vardagliga men som tillsammans bildar något som är mer komplext än bara enkla textrader om ingenting speciellt. Jag tror det är det som gör Säkert! Till något extra, något som jag gillar. Ja, jag är kär! Musik är till för att vara kär i - då vet man att det är riktigt bra! Som "Du kanske var på holmön" där hela låten kan handla om varför "han" inte svarar i telefon. Massa försvar och anledningar när det kan vara nåt så enkelt att "han" hade dålig  täckning.. I just love it!


Nya förälskelser...

Ikväll spelar Laleh på Skottes... Det hade varit skoj att se, även om jag blev lite besviken på hennes andra album - inte för att det var dåligt, men det var liksom inte lika bra som det första.. Fast det var ju andra sidan så bra att man förstod att det skulle bli svårt att slå.. Lite varför man inte bör dricka öl och välta kor som första dejt för hur ska man kunna toppa det sen? Man får aldrig gå ut för hårt i början!


I alla fall så har jag en ny kärlek - eftersom jag aldrig blir så där måttfullt intresserad av en artist som kanske vanliga vettiga människor blir (måttfullhet är inte nåt jag tillämpar när det gäller många saker - nog ingenting alls faktiskt) utan jag blir störtförälskad och lyssnar sönder all dens musik utan att lessna och mitt nyaste objekt är Annika Norlin! Mest som Säkert! Då hon sjunger på svenska med bland annat singeln "vi kommer att dö samtidigt" där små söta tecknade djur dör ett efter ett i videon och låten är så där himla trallvänlig och hennes norrländska låter lagom charmig! Dom övriga låtarna är inte lika trallvänliga men inte sämre för det! "Är du fortfarande arg", "Någon gång måste du bli själv", "sanningsdan", "stetoskop" och "Det kommer bara leda till nåt" är några av de låtar som gör det här albumet värt att lyssna på - hell, alla låtar är bra!. Annika Norlin figurerar även som Hello Saferide där hon sjunger på engelska och som jag inte har hunnit lyssna på än. Men som Hello Saferide gästar hon Billy the vision and the dancers nya skiva "Where the ocean meets my hand" på en låt som heter "Overdosing with you" som handlar om överkonsumtion av serier, what liksom?? Fast jo, låten är ju bra förståss.. Och jag tar inte alls åt mej av texten! Resten av skivan är också helt okej!


Sen vill jag också säga att jag även är störtförälskad (man behöver inte vara monogam när det gäller musikförälskelser) i Anna Ternheim och Fyfe Dangerfields duett av "Lovers dream"    Mmmm sätt den på repeat och njut!
 
image89

Ja, jag är en sån som använder smileys!

Mitt liv som laid back2 -The end

Jag gick jättesakta ner på stan igår sen gick jag jättesakta hem.. Vet inte om det var på grund av min nya laid backa livsstil eller om det var för att det var så jäkla varmt att man skulle ha dött om man gick fortare.. Eller åtminstone svettats..
Sen har jag kommit på att hur laid back jag än är på utsidan är det alltid ett virrvarr av miljoner saker på insidan.. Kanske borde börja med yoga eller meditation eller nåt...  Men det har jag ju inte tålamod med...

Äh men vem är det som har bestämt att jag ska va laid back egentligen.. det var ju en jäkligt dum idé.. Fattar väl vem som helst att inte det funkar på nån som mej liksom.. Nu slutar jag vara laid back.. Jag ska ut och springa i skogen och snubbla över allt som finns att snubbla över där.. Blommorna skiter jag i!

Aldrig nöjd

Jag har ingenting att göra i helgen.. Den ser ut exakt som jag ville att förra helgen skulle göra.. Jag kan typ ligga i soffan hela helgen och glo på film.. Så varför är jag inte nöjd för, nu då? Hela förra helgen när jag var uppbokad kände jag hur skönt det hade varit att bara vara hemma och slappna av och göra absolut ingenting och nu när jag har chansen känner jag mig uttråkad innan helgen ens har börjat! Kanske beror på vädret, man vill ju liksom utnyttja det på något sätt! Jäkla Sol - förstör mina planer! Eller så är jag helt enkelt aldrig nöjd.. 


Är det någon som har sett "Sunshine"? Den är jag sugen att se.. Och den passar till vädret.. så jokes on you Mr.Sun!


Time for confession 3



image88

Time for confession 2

Jag var så exalterad över  något jag inte ens kommer ihåg (tror det var kaffet som var klart) att jag snubblade över vardagsrumsbordet och slog i tån, gjorde ont som fan!

Imorgon ska jag börja mitt nya liv som laid back!

"Hon ville ju - såg du hennes trosor eller?"

Tjejer så ni vet:

Om ni har string, dricker alkohol och har, kanske en urringad tröja eller möjligtvis en kort kjol så är ni bara ute efter sex. Och om ni någon gång under den här tiden skulle bli våldtagna så får ni skylla er själva (eller det räcker med att ni har string så läggs åtalet ned)..  För våldtäkt och sex är ju samma sak så ni fick ju det ni ville ha! Och om ni har legat runt lite förut så är det helt lönslöst att ens anmäla för det visar ju på hur glad och tacksam man borde vara när man blir inknuffad i ett rum av kända eller okända killar och påsatt från olika håll i en timme.. Sen blir ni kallade horor.. Men om killen/arna skulle ha varit åtalad för våldtäkt tidigare så får det inte tas upp i rättegången för det här är ju ett annat mål, han ska inte stå till svars för något han har  varit anklagad för tidigare... Men stackars er om ni inte var oskuld innan alltså... Men hey, sånt är ju livet... Vilket härligt samälle vi lever i eller va säger ni tjejer!? Och killar...

Ta dig tid att läsa de här:
Flickan och skulden
En riktig våldtäktsman

Och ta dig tid att se bland andra, den här:
Säg att du älskar mig

Time for confession

Jag ljög förut! Jag lyssnade inte alls på bäckporl och fågelkvitter. Jag lyssnade på en skittråkig intervju med Sonja Aldén i P3. Eller så var Sonja Aldén skittråkig - svårt att veta.

Dessutom hade redan charmen med att gå ut i skogen försvunnit efter att vi träffat på en hund som Solo började morra åt. Jag brottade ner honom i marken och han bet mig i benet.. Den andra hundägaren skrattade nedlåtande åt oss där vi låg på backen. Och jag ville mest gå hem igen..

Men vid det laget kände jag att jag väl var tvungen att plocka dom där jävla blommorna!
image86 BEVIS!

 

En dag! En dag ska jag vara högre i rang än min hund, om det så ska ta sex år till! Den där lilla nakna saken har ingen som helst respekt för the moneymaker - alltså mej.. Jag..

image87
 

Mitt liv som laid back...

Jag har varit ute i skogen och plockat vitsippor och lyssnat på porlande bäckar och kvittrande fåglar!
*Lalala*  lugn och fin liksom...


MEN VAR FAN ÄR SOLEN???? :'(

Nu är det vår!

Jag var ute på sista kvällspromenaden med Solo klockan 0.00 (Nyheterna började precis på radion då, tydligen har en polishelikopter störtat och presidentvalet i Frankrike är jämnare). Jag kommer ut och det är helt varmt ute! Visserligen hade jag kollat lite snabbt på termometern innan jag gick ut men man tänker inte på hur varmt 13 grader är. När man andades in, luktade luften vår med lite fukt i, kanske att det blir regn senare.. Jag drog in doften så många gånger och med så djupa andetag under promenaden att jag hade ont i huvudet när jag kom hem. Hoppas det blir fint väder i morgon! Jagvilljagvilljagvilljagvill ha fint väder imorgon!  Vad är bättre än kvällssol! Cosy, liksom! Me like!

image83

Fan va jag snubblade på soffhelvetet! Det är andra gången idag jag typ flyger över vardagsrummet, snubblade på internetkabeln tidigare idag och trodde att jag skulle dö lite.. Jag måste försöka sluta vara så exalterad hela tiden.. Imorron ska jag börja mitt liv som laid back*! OCH jag ska sluta pladdra! Yep, that's the new ME!

 

*("The term laid back is often used to describe a person who has a mild and easy-going personality. It can also be used to describe a place or situation (i.e. a laid-back atmosphere) that is quiet, relaxed or casual." Från Wikipedia)


 

Någon jag gillar!

Jag gillar faktiskt folk också... Även om det kanske inte verkar så... Jag är inte bara arg och bitter på varenda störig kändis..
Är till exempel barnsligt överförtjust i Stewie från Family Guy!
image82 Jaha.. Riktiga människor.......? Mäh! Dom är ju överreklamerade!

Fortsättning: Lasse Lindh

Jag gick till P3:s arkiv och letade upp Pang Prego och kom fram till att det måste ha varit i måndags jag hörde det, inte igår alltså utan förra måndagen.. Alltså den 16:e. Så man kan ju lyssna på programmen i efterhand så det var ju bara att sätta sig ner och lyssna på måndagens program.. Det här är undersökande journalistik på högsta nivå! I alla fall så hänvisade programledaren till en artikel i Tidningen Bon där 15 mer eller mindre kända svenskar talar om porr och nu har jag försökt hitta den tidningen på nätet men bara komit fram till att det var i nr 37 som den här artikeln finns och där Lasse Lindh Bland annat  (buhuuhuu) säger apropå tjejer från öststaterna som utnyttjas av porren: "Tjeckiskorna är dom finaste öststatstjejerna, dom som finns nu." De fortsätter att prata om prostitution och Lasse Lindh säger: "Det finns lyckliga horor, jag ska maila några klipp." Det sista citatet lyder: "De bästa one-night -standen jag har haft är de som vill lyssna på min musik medan vi har sex." Blä, liksom!
 jag hänvisar allt jag här har skrivit om Lasse Lindh till Pang Prego I P3 den 16:e april

Så med tanke på de kommentarerna så måste jag nog fortsätta att må lite illa när jag lyssnar på Lasse Lindh och jag tänker inte lyssna på honom frivilligt!  =/

Ogillar jag Lasse Lindh eller inte?

Jag hatar att jag verkligen gillar Lasse Lindh! Jag tycker att han gör helt skitskön musik som är så där lagom trallvänlig. Men de pratade om honom på P3, nåt om hur han var gubbig och bland annat hade uttalat sig  äckligt om öststatstjejer. Och då kände jag att inte inte gillade Lasse Lindh längre och ändå, ÄNDÅ blir jag skitglad när hans musik spelas - på just P3! Så känner jag att jag måste sitta och bara tycka illa om honom när jag lyssnar på hans musik.. Fast å andra sidan lyssnade jag inte så koncentrerat på det där radioprogrammet om honom heller för jag var ute och yrade i skogen.. Kan tänkas att det inte ens handlade om honom - Kanske sa dom Lasse Lund? Då har jag ju ogillat honom helt obefogat.. Måste gå till botten med det här.. Är Lasse Lindh ett äckel eller kan man lyssna på hans musik utan att ha dåligt samvete? Pratade dom om honom eller om någon annan? Dessutom var det ju Pang Prego och frågan är hur seriöst det var? Usch, nu blev jag osäker.. Ogillar jag honom eller inte? Återkommer om det så fort jag vet!

"Varje litet steg du tar och varje gång som du för.........................."

Hoppas jag har fel!

Ooo nu spelas Säkert! "Vi kommer att dö samtidigt" - Den är för härlig alltså.. Videon är ju helt galet söt med alla tecknade djur som bara dör hela tiden!

Utdrag ur "Dagboken"

Tänk hur mycket musik kan betyda för en människa. Musik kan ta en tillbaka till en känsla, nästan till ett annat liv.  Jag kan lyssna på HoolaBandoola band och vara fem år igen. Jag kan höra mamma och pappas prat och jag kan nästan känna doften av rödvin och jordnötter. Det är underbara minnen. Då, från när barndomen var som bäst. Då kände man sig trygg. När man fick sitta uppe lite längre en fredagskväll och äta jordnötter och dricka Coca-Cola och lyssna på progg med mamma och pappa. Musik som jag idag inte ens kommer ihåg men när jag hör den så kan jag den utantill och med ens infinner sig känslan av trygghet. Och en förundran sprider sig. En förundran över att jag är kapabel att älska så mycket att det nästan gör ont i mig. Och med ens svider det till av dåligt samvete. Vad har jag inte utsatt de man älskar för? De som alltid står där med öppna armar och hjälper mig ur knipor. 
Nu för tiden får jag också dricka vin på fredagskvällarna. Visst är det lustigt att man växer upp och blir nästan lika gammal som sina föräldrar, även om de aldrig skulle erkänna något annat än att man är ett barn.
     
                

Tänk hur mycket musik kan betyda för en människa. Musik kan ta tillbaka en känsla, nästan till ett annat liv. Men det kan vara farligt också. Man kan bli kär i ett minne som är missvisande. Det är inte bara glada minnen från barndomen som kan dyka upp i huvudet, väljer man en annan låt så kan ett helt annat minne dyka upp. Kanske är man nitton och har nyss tagit studenten och HoolaBandoola band och föräldrarna är utbytta mot Santana och en pojkvän.  Man kan se tillbaka på ett kärleksförhållande med ömhet fast det aldrig var frågan om äkta känslor. Det är farligast av allt. Musik kan vara farligt, missvisande och förvrängande lika mycket som det kan vara helt underbart. Man måste omsorgsfullt välja sin musik. Väljer man fel, kan man bli fast i ett minne av något som aldrig fanns..


Ta inte mina serier!

Jag är ju en seriejunkie men jag är nästan mer beroende av P3 så när jag lyssnade på P3 populär idag när jag var ute med hunden så pratade de om serier - WOW liksom.. Två i ett.. Ett skönt radioprogram om serier.. det sorgligaste var att de pratade om serier som skulle läggas ner i USA för tydligen är det sådan tid nu tre veckor under våren - att bestämma vad som ska vara kvar och vad som ska läggas ner. Tydligen kan tråkserier få vara kvar om det är rika människor som tittar på dem.. Knas säger jag - men det kanske är för att jag inte är skitrik, eller rik alls egentligen.. I alla fall så fick jag lite ont i magen när man tänkte på vilka serier som kanske kunde tänkas läggas ner så när jag kom hem vandrade jag in på P3:s hemsida för att se om det gick att läsa någonstans.. Och så klart! Underbara, fantastiska, strålande P3 hade ju lagt in en länk där man kunde - inte bara se vilka serier som var i farozonen - utan även rösta på vilka man ville ha kvar! Jag ska ordna en kampanj. Titta!:


 RÄDDA "NEW ADVENTURES OF OLD CHRISTINE"!!! 


Skulle även vara lite soft att ha kvar: "Scrubs", "Supernatural" och "Medium"som också ligger i farozonen för nedläggning. Däremot skulle väl varenda människa klara sig utan den äckliga, vidriga totalt ofeministiska serien "According to Jim", trodde den var nerlagd för länge sen, eller möjligtvis är det TV3 som inte visar den längre.. kan tänka mig att den inte är lika populär i ett mer jämlikt land som Sverige (!?)

 

Gå in och rösta nu NU NUNUNUNUNU Men bara det jag vill ha kvar, ok!? Ni kan ju inte hålla på och ha egen vilja  hur som helst liksom..
http://www.usatoday.com/life/television/news/2007-04-11-sos-main-story_N.htm


First you Cry, then you Cry some more

Jag såg The Notebook igår... Igen....

'Summer romances begin for all kinds of reasons, but when all is said and done, they have one thing in common. They're shooting stars, a spectacular moment of light in the heavens, fleeting glimpse of eternity, and in a flash they're gone'

image81
Aaaaahhhhhhwwwww

Tårögd igen.. Mes..


Topp 5 Störiga, kvinnliga kändisar

Jagvill!Jagvill!Jagvill!Jagvill!
Jag vill också Lista något! Alla har listor i sina bloggar and so will I!
Jag ger er läskiga, störiga kvinnliga kändisar topp 5 (Hur kan 'mjuk' stå som synonym till kvinnlig - det väl inte alls samma sak !?)

 

1. Madonna image70


Är en kommentar ens nödvändig? Senig, kabbala, Kabbala? Va är menas med det, bara dricka kabbalavatten? Är hon puckad på nå sätt eller? Var det någon mer än jag som råkade se en bit av hennes konsert som visades på svt häromsistens (japp, fortfarande suveränt uttryck) Sa hon 'Jump, mother fuckers'? Och den som påstår att hon kan sjunga är ju tondöv.. Du är ju snorrik nu, ge oss 'mother fuckers' a break och gå i pension allready! Och sluta köp barn från Afrika, va är uppe med det? Är det nya chihuahuan? Nya nya hippa acessoaren.. Alla som är nåt har ett litet afrikabarn på armen.. Om du verkligen vill hjälpa till skänk några miljoner till ett fattigt land istället för att exploatera små stackars hjälplösa barn för att bättra på er image.. (jo, jag vet att hon har hjälpt till med asmycket för dom fattiga men WHATEVER hon är fortfarande störig )


2. Angelina Jolieimage71

 
Det här med Afrikabarnen går ju att tillämpa som argument till att tycka att Angelina Jolie är läskig och det gör jag ju så klart.. Lite mer än Madonna eftersom Angelina faktiskt startade den här absurda 'trenden'. Men framför allt har jag aldrig riktigt förlåtit henne för att hon 'snodde'  Brad Pitt från Jennifer Aniston. Plus att hon ser så jäkla elak ut! Jag skulle inte vilja möta henne i en mörk gränd. Kan på riktigt inte förstå alla som tycker att hon är så himla snygg, satt ni och dreglade över de onda styvmödrarna i sagorna också? Nej! Ni får mig aldrig att erkänna att jag tycker hon är snygg! NEVER, I tell you! Jag är mer inne på typ snälla kändistjejer som Kate Hudson och Liv Tyler, dom är ju fina för dom ser inte ut att vilja döda en, eller suga livet ur en med jätteläppar...


3. Linda Isacsson image72 (Linda till vänster - nej, jag menar höger (!?) Whatever)

 
Högst placerade svensken på listan. Linda Isacsson har stora vita tänder, pratar störigt och jagar i ett tv-program och värnar om djuren i nästa. Om det är något som är både läskigt och störigt så är det dubbelmoral. När hon sitter och pratar (viskar - vilket hon också, störigt nog, gör rätt ofta) om den utrotningshotade snöleoparden eller någon konstig djungelapa och om hur sorgligt det är att den är utrotningshotad och om tjuvjägare, bad bad men. Allt jag hör är bla bla bla men jag ser i blicken att hon då fan hellre skulle ha vilja vara på tjuvjägarnas sida och få stoltsera med att han skjutit en. Dessutom är hon störig på Stewe Irwin-vis. Tänk på det nästa gång hon är nära ett 'farligt' djur och viskar in i kameran. Jag vill inte vara elak men vi vet ju alla vad som hände med Stewe Irwin (För er som inte vet så var det namnet på krokodiljägaren som blev dödad av en stingrocka -och det är sanningen!)


3: Carola
image73

Alla kommentarer är överflödiga. Faktiskt..

Carola med falskt leende: 'Hej Sveige!'
Sverige: 'whatever! Freak!' 


5.Linda 'Bionda'(!?) Rosing image76
 
Hon är i och för sig mer tragisk än läskig, men har någon sett hennes läppar för dom är riktigt scary! Ta skydd liksom för de kommer att explodera! Det är faktiskt läskigt med folk vars högsta dröm är att vara med i amerikanska playboy, liksom -sikta lite högre väl..? Och störig är hon ju definitivt.. Sluta ring aftonbladet om dina operationer, din missförståddhet i media, Fadde Darwich och din partibildning.. Ge dej nu! Snäääälllllaaaaa!!! Jag vill inte veta mer.. Jag vill inte se en enda till löpsedel med till namn på! Och jag slår ju mej själv i skallen för att jag gav henne ytterligare plats för enligt henne är ju all uppmärksamhet bra uppmärksamhet.. *suck* Är hon ens känd egentligen - i sånnafall för vad?

Det enda riktigt roliga inlägget jag har sett av henne i media är det här - Tack så himla mycket för den!: http://blogg.expressen.se/jimmy/entry.jsp?messid=116960

Bubblare! (dedikerad till Kermitimage78)

Snälla, söta, rara Tilde de Paula ingen bryr sig längre om dina ätstörningar, din brist på och längtan efter kärlek och din påstådda romans med Ronan Keating.. Så jag ger dej samma tips som Linda Rosing - sluta ring aftonbladet! Ring Linda Rosing istället (det är bättre om du ringer henne för hon verkar ha lite svårt att få fram telefonnummer) -ni är ju ungefär lika störiga så ni kan tillsammans diskutera era problem.. Eller ta med dej henne och sök hjälp för mediemissbruk eller nåt.. Fast jag måste ju säga att jag faktiskt tycker att Tilde är fin.. kanske därför hon inte riktigt kom med på listan.. Fast hon fick ju mest vara bubblare för att någon var så irriterad på henne att han nästan fick en hjärnblödning.. Så för att keep that from happening, here you go!

image79

Snart ger jag er den manliga (?) motsvarigheten till den här listan!


Tourettesmongot VS Fascister och rödvinssås

Världens roligaste människa, Christian (Alla skulle nog ha uppskattat hans humor, inte för att han är död nu och hans humor inte längre kan uppskattas men han bor i Uddevalla och det är ju egentligen samma sak) skulle sluta från mitt/sitt jobb på Böcker & Blad bokhandel och eftersom han (trots att han va i min ålder) hade jobbat där i hur många år som helst skulle vi alla äta middag. Ialla fall så skulle han avtackas på ett fint värdshus på Orust. Du vet ett sånt där ställe som är skitdyrt och även fast man äter förrätt, varmrätt och efterrätt så är man fortfarande hungrig - så det är där vinet kommer in. Enligt min chef ska allt va ordning och reda och eftersom de även hade/har en bokhandel på Orust så var personalen därifrån också med så det var bordsplacering som gällde för att det skulle bli lite uppdelat mellan butikerna. Jag hamnade så klart mellan chefens man (alltså min chef, typ, eftersom båda ägde bokhandeln) och chefens son, en 23-årig kille som var känd (Känd, I tell you!) för att säga absolut ingenting.. Whoppiee.. Och jag blir ju skitnervös när ingen pratar, Åh ni känner ju mej i sådana lägen - jag babblar ju på som fan - om ingenting eller ännu värre - om någonting.. Dessutom hade jag inte ätit nåt innan och vinet kickade in ganska bra och snabbt så innan vi ens hade fått efterrätten hade jag lyckats spilla ner min chefs kavaj med sås från ankan eller kycklingen eller va det nu var för djur jag åt (har för mej att det va någon slags fågel i alla fall och det var säkert rödvinssås). Jag liksom slant med kniven och skvätte iväg ganska mycket sås rätt på honom, Reinhold heter han (min chef alltså, inte sonen - tack och lov), och det var ju inte bara trist för att det var pinsamt att jag skvätte ner honom men liksom ? det fanns inte jättemycket sås till fågeln så man fick ju hushålla med det man hade och där hade jag typ skvätt iväg all min sås.. Ingen såg förutom min jobbarkompis, Carin. Min enda allierade, som satt mitt emot mej (hon stackaren hade Mehmet bredvid sig, eller va han hette - kunde knappt svenska iallafall men han visade sig efter ett par glas, vara ganska rolig).. Jag tittade på Reinholds kavaj och sen på Carin.. Båda vi såg nog ganska skräckslagna ut.. sen satt jag resten av måltiden och ville hem.. För jag vågade ju inte säga att jag hade spillt ner honom.. Jag och Carin pratade aldrig om det och jag tror inte att hon berättade för någon annan heller.. Och nu kvittar det ju för jag är ju miles away! Ja, nu ska jag komma till det som typ är poängen med det här utlägget (inlägget?). Italien och Frankrike spelade, det var VM och jag var besatt av Frankrike (mest för jag hade/har en liten(stor) crush på Zidane Och nej, jag går inte och kärar ner mej i alla som är lite känd.. Bara dom snygga! Och framgångsrika.. Vet i och för sig inte var Al Gore hamnar ).. Carin  var också ganska insatt i fotbollen och ÄNTLIGEN ett ämne som fick till och med chefens knäpptysta son, Arvid att prata, vilket jag va glad för eftersom då slapp jag babbla som ett nervöst freak hela tiden allthough, jag måste säga att jag var rätt tyst efter att jag skvätt ner chefen.. Men så säger någon nåt om Italiens fotbollslag så säger jag att bara fascister hejar på Italien varpå chefens son återigen blir knäpptyst, blänger surt på mej och svarar knappt när jag utbrister att han väl för guds skull inte hejar på Italien.. Det gjorde han tydligen och där med kallade jag chefens son för fascist.. Jag försökte skämta bort det - för det var ju faktiskt inte allvarligt menat.. men ögonblicket hade liksom blåst förbi och chefens son förblev tyst.. Italien vann matchen.. Jag sa upp mej från jobbet en månad senare (hade faktiskt inte med vare sig såsincidenten eller eller fascistkallandet att göra - men erkänn att det var bra avslut!). K.O

Fogdö fortsätter att förvirra...

Diskussion med syrran apropå mamma och pappas diskussion om Thomas Fogdö.. Äpplet faller allt som oftast inte så jäkla långt från trädet..

 

Syrran: Men han fick väl dödshjälp, typ i Schweiz eller nåt

Minna: vem?

Syrran: Fogdö!

Minna: Nej men han är ju inte död!

Syrran: Jooo

Minna: Nej jag såg ju han på tv för inte alls länge sen..

Syrran: Ja men det kan ju a varit en gammal intervju..

Minna: Nej men alltså det var nåt lekprogram men Martin Timell

Syrran: Jaha

Minna: Det är inte han som spelade stålmannen du tänker på då?

Syrran: NEJJE! Inte Christopher Reeve, Han dog ju!

Minna: Jaa?

 

Jag vill också passa på att tacka för allt engagemang som har uppstått kring den här frågan och jag är glad att kunna säga med ganska stor säkerhet att Thomas Fogdö faktiskt lever eftersom han går att anlita som föreläsare och mental rådgivare.. Men Christopher Reeve är, som redan ganska enhälligt konstaterat, död ? troligtvis inte med hjälp av dödshjälp dock.. Och det ryktas om att Göran Kropp bara kollar ur länge man kan klara sig utan luft under jorden.. Men jag vet inte hur pass säker den källan egentligen är..


Min Bäbis som Bäbis

På sin tid var SimplySolo på allas läppar inom Chinese Creasted-kretsarna (Jag pratar alltså inte bloggen nu utan hunden den är döpt efter - eftersom jag har tvärdålig fantasi och inte kunde komma på ett bloggnamn).. Alla som var någon, visste ju vem han var.. Hingsten från Chicago.. Nu jävlar skulle det avlas! Vilken värld.. När man hör det pratas om, eller när man hittar sidor om Chinese Creasted-hundar och utställningar och avel det verkar ju vara rena rama 'Days of our lives' - såpan! Tur att Solo kastrerades innan jag fick honom.. Orka med all den där dramatiken liksom. Men i alla fall så kan man googla på hans namn och hitta bilder -  tydligen (eftersom han är kändis eller nåt).. Då kan man också hitta hans finfina stamtavla (som jag i och för sig har på papper någonstans) och även få se hur hans två unga döttrar ser ut - eller ja i hundår är dom väl fullvuxna eftersom solo inte haft nå kulor sen 2002 (Känns lite konstigt att vara farmor vid 25). Man kan även se bild och stamtavla för hans tjej.. Tydligen har dom bara bangsat med varandra i alla fall för ingen av dem ar valpar någon annanstans - om inte hon har haft birasualt sex med någon byracka som inte passar in i Chinese Creastens fina värld.. Snacka om Lady och Lufsen.. Men det jag vill komma till - för jag kan ju inte bara lägga ut kort som alla andra - är att jag hittade bäbiskort på Solo som inte jag hars ett förr.. Weeee.. Och nu är jag tyst och visar dom.. Kolla in hans frilla på dom första korten, Elvis Presley släng dej i väggen liksom.. Okej men nu är jag tyst..


image66

image69


image68



Stackarn, han var precis i början av sin karriär som avels-och utställningshund då han utvecklade underbett och blev en fara för den fiiina Chines Creasted-kretsen.. Aja, skitsamma tänker nog han för han ar det troligtvis bättre med mej, men ibland tänker han nog tillbaka på sin Glory-days... Och på Bangsningen..


Inatt drömde jag och Gustav Fridolin och Kofi Annan.. Jag var på något slags fredsmöte men det enda jag kunde tänka på var vart fan jag hade gjort av min aquatini (festsugen much?) och hur jag skulle kunna få tag på fler utan att Gustav Fridolon skulle tycka att jag va knäpp.. Sen flirtade jag lite osmakligt med honom men han flirtade inte tillbaka och då blev jag sur och lät det gå ut över min bordsgranne Kofi Annan... Fan inte ens i mina drömmar går det som jag tänkt mej.. Fast jag hade i och för sig Antonio Banderas efter mej hela drömmen men han ville ju inte jag ha! Har även för mej att jag gjorde en ganska evil imitation av Lasse Lindh men det förtjänade han säkert!


Shut up and be quiet - please

Alltså snälla gode någonting få mej att hålla tyst..

Varför kan jag aldrig vara tyst? Så fort jag är nervös babblar jag på som ett tourettes-mongo som inte kan sluta och ibland är man ju med artiga människor som inte vill säga åt mej att va tyst och kanske lämna plats åt andra ? och jag lider med dem, det gör jag verkligen..

Eller nervös föresten, jag kan bara vara lite exalterad så sätter jag ju igång.. Eller bara aningens för trött. Kanske lite full. Nyvaken.. Intresserad? Hell, enda gången jag faktiskt är tyst är väl när jag sover, eller när jag är bakis.. Jag förlorar liksom all hyfs.. Usch... jag är en hemsk människa.. Och efter varje gång som det har hänt, när jag kommit hem och kniper ihop ögonen och önskar att någon hade slagit mej på käften så jag hade tystnat, tänker jag att nästa gång, nästa gång ska jag tänka på att inte babbla så mycket.. Och så klart, nästa gång tänker jag på det men bryr jag mej om det?? NÄE! Jag kan ju sitta och tänka det till och med medan jag pratar: 'Ok, Minna va tyst! Nu då? Nähe.. Amen efter nästa mening så tystnar du! Jaha du fortsatte in på den tråden ja.. Ok men sen får du fan va tyst! MINNA varför lyssnar du inte på vad jag säger!?' Vem fan skulle inte ge upp när man blir så totalt ignorerad så min stolthet brukar gå å gömma sig under någon gammal filt längst bak i hjärnan vid det laget och låtsas att den inte finns och sen går det bara utför - Då får man sitta hemma sen med hopknipna ögon och ha ångest..


Alltså alla andra tycker inte att jag är lika intressant som jag själv tror att jag är när jag är i den här state of minden och babblet är snarare hysteriskt än underhållande.. Och jag vet ju att jag inte alltid är skitintressant - mitt normala jag vet ju det i alla fall - så varför envisas jag ändå med att plåga stackars oskyldiga människor med menlöst babbel i något slags upplösningstillstånd och om helt intetsägande saker.. Could someone please just shut me up!? I BEG OF YOU!


Nu över till något helt annat...

Det känns som att det har blivit för mycket fokus på min crush på Al Gore, vissa har till och med uttryckt sitt äckel över saken och försöker hämnas genom en låtsas-crush på Madonna.. Vilket egentligen äcklar personen i fråga mer än mig.. För vad han gör med Madonna i sina fantasier rör ju inte riktigt mig - Men sluta skicka bilder på henne till mej, det är lite äckligt faktiskt. Madonna är läskig! I alla fall så känner jag mig ju stark och modig som vågade komma ut ur garderoben med min förtjusning över Al Gore så jag vill ju inte ta bort den helt, bara flytta fokus till något annat, mindre stötande. Men innan jag gör det vill jag faktiskt meddela att 'An inconvinient truth' kommer visas som serie på TV4Fakta med start söndag kl 21 - vet inte om det är just DEN filmen som visas som serie eller om det är en serie baserad på filmen men i reklamen såg jag Al Gore och det är väl allt som räknas. Och det sista jag vill säga är att hela den här Al Gore-grejen har blivit alldeles för uppförstorad - jag tycker att han är gubbsnygg, men det finns andra gubbar som är snyggare men Al är liksom nyupptäckt och det var därför han fick så stor plats i min blogg.. Hey, jag behöver inte förklara mig för er.. Särskilt inte för dej - du vet vem du är 'you fake Madonna lover you'..

 

Nu till en helt annan bekännelse. Jag är ju inte så mycket för film över huvudtaget men jag älskar älskar älskar rysare och skräckfilmer á la The Ring, The Grudge, Shutter, Event Horizon, Hell raiser, typ alla Stephen King-filmer and so on.. Jag tycker till och med om B-skräckisar.. Skräckfilmer behöver inte vara bra för att vara bra.. typ.. Så hittade jag en box när jag kollade runt på cdon.com med tio skräckisar för 69kr -  var jag i himlen eller?! Självklart beställde jag den och självklart fick jag ett mail tre dagar senare som sa att den var slut i lagret. Men nej, det var inte min skräckfilmshysteri som var min bekännelse utan bekännelsen innefattar den film som var den egentliga orsaken till att jag skulle shoppa på cdon.com, nämligen 'The Notebook' Eller 'Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta' som den konstigt nog heter på svenska! Den filmen pratades det om i ett avsnitt av 'One three hill' och efter det kände jag att det var en film som jag faktiskt ville se så jag tog hem den, tittade på den and fell in love. Typ världens bästa gråtfilm någonsin, jag brukar inte känna att jag måste ha filmer på dvd hemma men den filmen kände jag så med. Jag, som gillar rysare och hatar Julia Robert- och Hugh Grant-filmer satt och storbölade till en superromantisk dramafilm.. Ja, jag erkänner - tårarna sprutade som på ett vattenverk från början till slut.. Jag tror till och med att jag missade mycket av slutet för vid den tiden var mina ögon bara uppsvullna, kladdiga, rödasvarta blobbar.. Men hur vacker var den inte.. Titta INNAN ni dömer mig för det här.. Och vad ni än gör - Titta INTE på trailern för den avslöjar hela filmen, skittrist!

Åh! Jag blir lite tårögd när jag tänker på den - konstigt att den aldrig fick direkt något genomslag i Sverige.. Gick den ens på bio? Eller var jag så fördomsfull mot romantiskt dravel att jag totalt missade den?
Och mamma du kommer älska den här filmen! Den är baserad på en bok av samma författare som skrev ´message in a bottle' som Kevin Costner spelade huvdrollen i, och som jag hade för mig att du tyckte om.. Och för att få pappa att titta på den kan du säga att den handlar om andra världskriget! För det gör den.. Lite.. ;)

 image63image61


En näst sista sak innan det här utfyllningsinlägget-som-tar-bort-fokus-från-Al-Gore är slut vill jag faktiskt promota en serie, serier gillar jag.. Jag är en seriejunkie (för att sno ett uttryck från någon, Moahaha). 'The New adventures of old Christine', hysteriskt rolig serie, alltså jag menar hysteriskt rolig - på riktigt! Den är med Julia Louis-Dreyfus som väl mest är känd som Elaine Benes i Seinfeld men som nu har fått en alldeles egen serie - som är så mycket bättre än Seinfeld, enligt mig som aldrig har varit en Seinfeld-människa även om serien har växt fast sig lite på mig nu den senaste tiden nu när den går på femman på kvällarna och det inte finns så mycket annat att titta på. 'Christine' för er som har missat den - går på efter de Desperata Husfruarna på tisdagar kl 21.55 i kanal5. Det är sällan jag skrattar högt åt serier men 'Family guy' och 'Christine' är två av de serier som alltid får mej att nästan kikna!


image64
 

Slutligen måste jag ju redovisa för senast lästa bok som är 'Det ska bli ett sant nöje att döda dig' av Magdalena Graaf och varför jag ens läser dom här böckerna är ett mysterium men jag håller fast vid att jag är litteraturvetare och jag MÅSTE läsa allt - That´s my story and I´ll stick with it until I die! Jag tycker inte att siliconfyllda, blonda halvkändisar är speciellt roliga, egentligen.

Så, nej.. Jag tyckte inte att den var speciellt bra men jag måste erkänna att den var ju mycket bättre skriven än Traci Lords pisstråkiga självbiografi och I början var den faktiskt ganska intressant men efter ett tag lessnade jag men min kompis tyckte tydligen att den var jättebra.. Men jag känner mig mest lurad av att Linda Skugges 'rekommendation' som finns på framsidan av boken. Nej, jag vill inte läsa om den, nej, jag vill inte rekommendera den, men nej, man avlider inte av uttråkning om man väl börjar läsa den.. Man tar sig igenom eländet levande..Nu ska den tydligen bli film också - och hör och häpna - Magdalena Graaf själv säger att det är inte helt omöjligt att hon själv kommer att spela huvudrollen.. No shit Sherlock.. Why am I not surprised liksom..
image65  


Om jag har yrat någonstans under det här inlägget (mer än vanligt) vill jag be om ursäkt men jag har ju, som alltid, en ursäkt i bakfickan. Dom renoverar lägenheten ovanför min, vilket kan behövas efter galningen som bodde där, fan va dom låter från typ klockan sju på morgonen och jag håller fortfarande fast vid att det är omänskligt att vara uppe vid den tiden. Så från sju till nio har jag varit halvt vaken och halvt drömt om att jag har lagt golv och tapetserat.

 

Feel free to comment..


My confession: Jag tycker att Al Gore är HOT!

Jag tycker att Al Gore är sexig! Japp, jag skäms inte för det heller.. Längre... Han var sexigare på 90-talet men han fungerar fortfarande, trots att han har blivit lite äldre och lite rundare. Han har pondus och utsrålar säkerhet (och speciellt pondus är ett ord man inte kan använda om allt för många människor).. Sen att han engagerar sig och andra amerikaner i miljön är ju ett plus. Satt och tittade på Oprah igår när han pratade om global warming och propagerade för sin film "An Inconvenient Truth" som finns ute som DVD nu.. Bland annat på cdon.com för typ 149kr eller nåt..

image44

Senare på kvällen visades Covenient nog Day after tomorrow.. Oooo jag bara älskar naturkatastrofsfilmer! Läskigt och bra på samma gång.. Hade tända ljus i hela vardagsrummet, kurade ihop mig i soffan under en filt och åt glass medan jag tittade på människor som frös ihjäl på två sekunder.. Sweet!

I alla fall så hade jag inte tänkt erkänna något till någon om min crush på Al Gore men så medan jag satt och tittade på Oprah och Oh:ade och Ah:ade åt verklighetens global warmings-problem plingade det till på msn:en och en kompis frågade vad jag gjorde och jag svarade lite irriterat att jag engagerade mig i jordens problem genom att titta på glaciärer som inte längre finns tillsammans med Al Gore.. Då säger hon att hon tycker att "Al Gore är lite sexig... Och lite tjock" och helt plötsligt blev ju hon mer intressant än självaste Al Gore.. det fanns alltså fler som tyckte som jag, och helt plötsligt kändes min crush mer socialt accepterad och okej.. Vi diskuterade Al Gore en stund och jag kom med ordvitsen: "Åh, Al! Det Gore för mej!" Och sen insåg vi ju att vi bara måste ha det tryckt på en tröja tillsammans med en bild på Al Gore i Che Geuvara-stil! Nu gäller det att hitta precis rätt Al Gore-bild att trycka... det finns ju så många smaskiga bilder att välja på liksom...
Alla borde ha en gubb-crush! det är mycket hälsosamt!

Pondusen nästan osar ju om honom.. wouldn´t you say?
image47image51

Fattar inte varför man dreglar över Jude Law när Al Gore finns
image48image53


Kolla suget i blicken på den här bilden! Men man måste så klart tänka bort den fula jeansskjortan... Och "the weddingring"
image50


Varför ser inte svenska politiker ut så här för?? Hade de haft hälften av Al´s Pondus, utstrålning och sexighet hade ju politik varit så mycket intressantare.. Och nej! Fredrik Reinfeldt är inte snygg! Han ser ut som en förvuxen bäbis och han har ingen pondus och knappt någon utstrålning.. jaja, han ser bättre ut än Persson men det är ju just det - Vad är inte bättre liksom? Det var ju ganska lätt för Reinfeldt att ta sig över det hindret .. Det är ju som att gå upp efter Shrek på en skönhetstävling för folk som inte är troll..

OOo Någon som verkligen är snygg är ju faktiskt Gustav Fridolin.. Och han pratar så gulligt med sin fina mun.. Och han är smart...Och intressant.. Hela paketet.. Fast han är nästan för ung för pondus men man kan ju hoppas att det kommer rmed åren.. Men vart har han tagit vägen egentligen..
Jag såg att han skrev en bok (från Vittsjö till världenimage60 - som jag inte har men vill läsa), sen var han med i jeopardy men sen då? Jag vill ha mer Gustav Fridolin! Kalla fakta tittar jag inte på.. Är han fortfarande med där? Jag efterlyser Gustav Fridolin! Är det någon som har sett den här mannen?

image54image55image58

Sveriges enda svar på Al Gore (enligt mig och utan pondus men man ser ju klart och tydligt att den är på väg - när han kommer upp i Gores ålder kommer han garanterat ha samma pondus!)

When all is said and done...

Minna: OOo vet du!?
Tina: Nä?
Minna: Jag har jättemycket alkohol hemma! Coolt va!!??
Tina: Ja, coolt! Men varför har du inte druckit upp det?
Minna: Jag köpte det idag...
Tina: Jaha

Minna: Vi ska sitta på min balle heeela sommaren å dricka öl och kolla på pensionärerna i huset mitt emot, den har sol nästan hela tiden ..
Daniel: Ja, vilken härlig utsikt! Min balle har också skitbra utsikt!
Minna: Ja, sitter man längst ut, så är det nästan som att sitta på kaknästornet...
Daniel: Åh, tack!

-Runt tiden då Fogdö blev förlamad och den lilla noshörningen Nelson kämpade för sitt liv..-
Mamma: Stackarn!
Pappa: ja verkligen!
Mamma: Nu får dom väl avliva honom..
Pappa: Avliva!? Han får väl sitta i rullstol!?
Mamma: Rullstol? Gör dom rullstolar för sånna som han då?
Pappa: Ja det är väl för såna som han dom gör rullstolar!?
Mamma: Va? Nä men inte gör dom väl rullstolar för noshörningar..
pappa: Noshörningar?

Nu är min lägenhet färdigrenoverad! Den är sååå snygg.. Det måste firas med en öl på ballen.. Nu e det så fint väder så om jag har tur tittar pensionärerna på andra sidan ut så har jag en utsikt åxå... Men först måste det röjas, städas och ställas tillbaka.. Det tycker jag skulle vara tapetserarnas jobb.. Men men.. Ju mer arbete desto godare med öl sen.. =)


Carro sa....

Carro sa att tapetserarna skulle komma jättetidigt (och jag litar på henne eftersom hon är en av mina bästa vänner och hon har erfarenhet inom området eftersom hon nyss har fått tapetserat). Ändå är jag lite tveksam:
 "Dom kommer väl inte före sju?" Frågar jag som hade tänkt ställt klockan på en typ kvart i sju...
"Jo, det kan dom göra!" Säger Carro och skrämmer upp mej ännu mer... Vilket resulterar i att jag ställer klockan på halv sju men är vaken från cirka fyra.. Plus att jag vaknar i ren panik över att det ska ringa på dörren när som helst men när jag tittar på klockan  så är hon kvart i två.
Ja, här sitter man... Klockan är halv åtta, jag är klar, hunden är påklädd men inga tapetserare finns ännu att skåda.. Den där Carro är inte att lita på alltså...

Gårdagen spenderade jag bland annat med att försöka få till ett kort där jag inte ser lurig ut.. Det misslyckades... Då ägnade jag istället min energi på att försöka få till ett kort på Solo där han faktiskt syntes.. Inte heller det var ett särskilt lyckat projekt... Då lade jag ner det och kollade på film, Be Cool.  Måste säga att dom hade inte heller direkt lyckats..Fast John Travolota har nå visst, det måste erkännas.... Såg även Tristan och Isolde häromdagen - blev mycket besviken.. Man tycker ju att om dom nu ska göra en film efter en berättelse så borde ju berättelsen och filmen ha någon slags likhet.. Dom hade lika gärna kunnat döpt filmen till Klas och Sofia... Åka snålskjuts på kända namn på det där viset är fan lågt! Men Rufus Sewell va riktigt snygg som Marke... Mmm.. Kan jag drömma om länge.. Om jag hade varit Isolde hade jag iaf mycket hellre tagit honom än töntiga Tristan...

image39

Solo till höger.. Syns han? Jag till vänster... Lurig? Eller lyckades jag att inte se lurig ut? Normal går ju också att diskutera..


image40

Jag till vänster.. (halva) solo till höger...

07.40 Nu kom tapetserarna...

image41

Solo, typ syns....

image42

Jag, typ inte lurig...

Äh..jag ger upp.. Jag gör mej inte bra på kort helt enkelt.. Å solo, han gör sig inte alls...

RSS 2.0