Humor i toppklass

Linda säger: Jag har fizat 300 spänn.

Linda säger: fizat

Linda säger: hahaha

Linda säger: Fixat!

Linda säger: Skall vi fia?

Linda säger: fiza

Linda säger: JAG KAN INTE SKRIVA


Minna säger:
Fiiiizaaat

Minna säger: Hahahhaha jag dööööör


Linda säger:
Hahaha jag meeeed.


Minna säger:
Det var den roligaste felskrivningen ever


Linda säger:
Haha jaa, jag dör av skratt här..


Minna säger:
Jag kan inte sluta skratta


Linda säger:
Det är nästan så jag skäms .

Linda säger: Jag har i alla fall fixat trehundra spänn till imorgon!


Minna säger:
Tårarna bara sprutar, jag kan inte ta dig på allvar nu.

Minna säger: Okej nu så.

Minna säger: Aaa nej det går inte!


Linda säger:
Hahaha

Linda säger: SLUTA!'

Linda säger: SLUTA SKRATTA ÅT FIZA!


Minna säger:
Hur fizade du dom då?

Minna säger: Hahahaha

Minna säger: Jag kan inte.


Linda säger:
Hahahhaa

Linda säger: Jag fizade dem genom att fråga far om han kunde fiza åt mig.


Minna säger:
Hahahahahha! lägg av!


Linda säger:
Hjälp mig att sluta skrattaaa!


Minna säger:
Hjälp mig du först!


Linda säger:
Jag måste dra nu.

Linda säger:Hörs senare ikväll.

Linda säger: "Jag har fizat 300 spänn"


Minna säger:
Hahaha fizat

Minna säger: Jaja hej!


Linda säger:
Hahahha

Linda säger: Minna du tar livet av mig..

Linda säger: NU GÅR JAG!


Humor jag uppskattar

Jag gillar den här boken jag måste läsa ur ändå, "mediekultur, mediesamhälle". Den är ju rätt intressant så länge jag inte somnar. Och när jag somnar, ja, då är den ju rätt bra också. Men allra mest gillar jag att människan som har skrivit den skojar till det ibland. Det liksom lättar upp stämningen lite. Det blir inte lika tradigt att läsa.

Som till exempel när författaren pratar om yttrandefrihet, vad som är okej och inte okej att skoja om. Människan menar att Norgehistorier är okej att dra eftersom vi alla vet att det finns en del norrmän som är okej. Så efteråt skriver han inom parantes: "De heter Ola Björvik och Kari Grimsbjerk och bor i Trondheim."

Jag uppskattar sådan humor i en lärobok. Jag gör verkligen det.

Det här kommer att gå finfint

Jag känner att det här kommer gå bra. Jag kommer att klara det här galant. Jag är verkligen gjord för att studera. Fem av hundrafyrtio instuderingsfrågor är klara, jajamensan! Idag läste jag hela fem meningar i en och samma bok innan jag somnade (och det är tydligen den roliga av de tegelstenar till böcker vi använder oss av under det här momentet). Jag vaknade upp två timmar senare, dreglandes på boken som nu hade fått praktisera som huvudkudde. Jo, jag känner att det här kommer att gå finfint.


Då släpper alla hämningar

När jag är sjuk pratar jag med mig själv. När jag är sjuk och när jag är full. Mer än vanligt alltså. Annars när jag är själv och pratar brukar jag mest prata med hunden. Då har man ju någon slags ursäkt att säga saker rätt ut i luften. Även om hunden inte förstår direkt skitmycket av vad jag säger.  Men när jag är sjuk (som nu) eller full (som ibland) då släpper alla hämningar och pratar med mig själv för fulla muggar.

Jag vet att jag börjar bli full när jag pratar med badrumsspegeln på toaletten och jag vet att jag är sjuk när jag berömmer mig själv högt för min smarthet och min duktighet över saker jag gör, trots att jag är sjuk. Som alldeles nyss.

Minna:
Fan va mörkt det är, jag kan ju inte läsa. Jag måste få lampan att sitta högre upp! 

Hämtar en stol att ställa lampan på.

Minna: Så där ja, inte så snyggt kanske men det blev ju ljust i alla fall.
Minna: Fan va smart jag är alltså!
Minna: Nu kommer det att bli hur lätt som helst att läsa. Jag är så jävla duktig som pluggar fast jag är sjuk!
Minna: Eh, vem pratar jag med egentligen?
Minna: Solo, visst blev det ljust?
Solo: ...

En fin dag, skulle jag vilja säga

Jag har ont i halsen, som fan också. Jag struntade i det i morse och cyklade iväg till skolan ändå. Väl framme var lektionen inställd. Jag som hade laddat upp med Fishermans Friend och Loka päron. Jag upptäckte dessutom att om man först äter halstabletten och sen dricker vattnet så smakar det öl. Inte direkt något man är sugen att smaka på en onsdagsmorgon. 

Jag cyklade hem igen. Beklagade mig om förkylningen till en kompis som lugnade mig med att det nog bara är en höstförkylning. Jo, det var ju inte direkt så att jag trodde att det var aids. Förkylning som förkylning, vad jag än kallar det så innebär det ju ändå att jag är sjuk. 

Köpte glass och godis som tröst. Tänkte krypa upp i soffan och läsa Jostein Gripsruds "Mediekultur, Mediesamhälle", se över instuderingsfrågorna och svulla glass och dricka te. Det gick så där. Svullandet gick bra men pluggandet gick lite sämre. Efter varje läst sida höll jag på att somna. Så nu sitter jag här och ser ut att ha världens gravidmage och är inte ett dugg klokare. 

En fin dag, skulle jag vilja säga.

Min hund är EMO

För det första är han helt svart, så har han en svart lång lugg som hänger för ögonen. Han går alltid omkring med döskalletröjor och nithalsband. Bara det visar ju hur EMO han är. 

Han sover jämt. Om han inte sover så ligger han och ser uttråkad ut. Som ett EMO. Han tycker att livet är skit helt enkelt. Han borde prova på att gå en dag i mina skor så får han känna på hur jag har det, jag som är provider och allt. Jag som måste ta ansvar medan han bara ligger där och är helt slö. 

Häromdagen kom jag, till min förskräckelse, på honom med att läsa Stig Dagerman. Då var det kokta fläsket stekt. Dags att gömma alla knivar och rakhyvlar.  

Jävla EMO-hund jag har.

Första skoldagen

Jag är så jäkla skitdålig på att beräkna tid. Tänkte att det är nog lagom att cykla iväg till skolan strax efter nio, då är jag nog där strax innan tio. Skitbra! Det spöregnade ute med det stoppade inte mig serru.

 

Så det blev till att sitta i skolan i fyrtio minuter, helt dyblöt, och vänta på att lektionen skulle börja. Jag hatar att jag är så himla stissig.

 

Inte fanns det en enda människa i hela korridoren utanför klassrummet heller. Man tyckte ju att någon annan sorglig jävel skulle vara lika tidig som jag men folk har koll tydligen.

 

Jag var ju tvungen att noja lite, kolla upp datum, tid och klassrum. Se så att klockan gick rätt. När går man över till vintertid egentligen? Det var fasligt vad tomt det var i korridoren.

 

När det var tio minuter kvar började folk samlas. Och alla verkade de känna varandra. Jävla nollor alltså! Lär man verkligen känna folk så bra under nollningen? Jag vet inte för jag var aldrig med på min. Undra ifall någon har legat med någon annan?

 

En liten emo-brud gick förbi och jag hoppades innerligt att hon skulle sätta sig vid mitt bord. Hon verkade ju vara lika ensam som jag. Men icke hon fortsatte korridoren ut och försvann in i nästa byggnad.

 

Allvarligt, hela korridoren var full av stekar-killar och fjortistjejer! Jag önskade av hela mitt hjärta att detta inte skulle vara min klass. Alla såg ut som programledare för de är ring-in-programmen som går på dagarna i diverse kanaler. Och till min stora glädje packade alla ihop och gick in i en annan sal.

 

Kvar i korridoren fanns fyra stycken människor som ingen pratade med någon annan. Ah, min klass. Bestående av fem personen inklusive mig. Jag är lätt äldst, men det gör inget. Jag sov mig igenom en två timmar lång föreläsning och kände att jag verkligen fick ut något av den. Jag måste börja lägga mig tidigare om jag ska klara tentorna sen.

 

Efter skolan lunchade jag med min allra bästa vän. Jag gick förbi hennes jobb och hon såg ut som om hon hade sett ett spöke när hon såg mig men sen fick jag en varm kram och en banning för att jag syns för lite. Jag kanske är ett spöke?

 

Nu har jag i alla fall skaffat en kalender så nu jävlar ska det organiseras utav bara helvete!


Jag är så oorganiserad

I morgon börjar skolan. Jag har insett att jag saknar kalender, block och pennor. Jag måste åtminstone sno en penna från någonstans innan jag sätter mig i klassrummet. Man måste kanske ha en penna ändå? Kanske något att skriva på också. 

I morgon ska räkningarna betalas, men var är dom? 

I morgon ska jag inkassera pengar från banken, skatteåterbäringen. Jag har ett utbetalningskort här någonstans, men var? 

Jag är så oorganiserad.

Jag skulle behöva en sekreterare, eller en personlig assistent. Jag kan uppenbarligen inte ta hand om mig själv. Jag är organisationshandikappad.

Johan har koll på djuren

Johan: Vad är det för något där borta?

Jag: Var?

Johan: Där borta, är det en fasan?

Jag: ..

En stor grå hare skuttar förbi på vägen en bit bort

Johan: Nej, det var en hare.

Jag: Hur fan kan man inte se skillnad på en fasan och en hare?

Johan: Men alltså, den såg ju ut att ha så lång hals.

Jag: Så öronen och skuttandet avslöjade inte att djuret möjligtvis inte tillhörde fågelsläktet?

Johan: ...


Minna på västkusten

Malmlön. Jävlar vad det blåste! Solo var inte överförtjust i det. Ännu mindre förtjust var han över att få vatten och skum i ansiktet. Jag tyckte dock att det var ganska häftigt med de stora vågorna och det vita skummet som fanns lite här och var.
image188


image189


image190


Fiskebäckskil. Här skulle jag kunna tänka mig att bo sen, i något av de här husen! :)
image191

image192

image193
Jag vet, jag ser ut som om jag vill döda någon. Men huset var fint.

image194

Lysekil, det är jag där och lilla sjöjungfrun i danmark :D

image195

Semesterstängt!

image187

Jag hatar..

...Fästingar.


Det är det absolut vidrigaste jag vet, näst efter spindlar. Det verkar fortfarande inte som om det är helt meningen att jag ska få sova på morgonen. Jag vaknar och är rätt pigg men när jag ser på klockan, ser att hon bara är strax efter sju, så infinner sig känslan av ro och lycka över en sådan enkel sak som att få vända på sig och somna om.


När jag vänder på mig upptäcker jag att min kära lilla galning till hund ligger med sin inte allt för charmiga bakdel där mitt ansikte nu bör vila. Han är en lätt lydig hund ibland så när jag säger åt honom att vända sig, ja då gör han det. Han lägger sig till rätta så där skönt med huvudet under min haka och suckar så där som han alltid gör innan han ska till att somna in igen. Jag kliar honom lite slött på halsen och märker en liten knopp. Undersöker den vidare och ser till min stora fasa att det är något som måste vara en fästing.


Jag verkligen avskyr fästingar. Jag kan absolut inte somna om med tanke på att den där äckliga lilla saken ligger i min säng. Jag inbillar mig hur hela min kropp fylls med vedervärdiga små huvudet som borrar sig in under min hud.


Så det var bara att kliva upp, ta en dusch och sen knata hem till mamma så hon fick ta bort det där snuskot som livnärde sig på min hund. För jag kan inte göra det själv, aldrig. Dom är för obehagliga, dessutom har jag aldrig tagit bort en sådan förr så jag är rädd att det där lilla huvudet stannar kvar i hunden. Den tanken är nästan vidrigast av alla.


Satans jävla färstinghelvete!


Visa mig mareld

Det var länge sedan jag vill något så gärna som jag vill det här. Att få åka till Västkusten, att få uppleva det med honom. Jag vill stå hand i hand med honom och se ut över havet en varm sensommarkväll. Bada på natten och se marelden lysa upp havet. Jag vill dit, jag vill vara där! Jag måste fixa det här, jag kan inte låta den här chansen gå förbi mig. Om det så blir från onsdag till söndag eller fredag till söndag. Är det endast en dag så gör det mig inget, det skulle ändå vara värt det.


Han är galen, men jag älskar honom

Att ha hund är verkligen bland det bästa som finns. Särskilt min lilla fjantiga hund som egentligen är helt bindgalen. Han gillar inte fåglar, katter, hundar, mopeder, plastpåsar, barn, folk på rollerblades, folk på skatebord, folk som rullar på något alls faktiskt, ekorrar, andra djur, vatten, snö, vind, sol. Man skulle nästan kunna säga att min hund inte gillar speciellt mycket alls.

Fast han älskar vuxna människor, ett par av sina hundkompisar (som duger av någon anledning) och mat, mest mat. Mat älskar han över allt annat, till och med mer än vad han älskar mig. Den dumma jäveln fattar tydligen inte att det är jag som bestämmer över maten, alltså borde han älska mig mer. Apelsin är det bästa han vet, han blir helt till sig i brallan när man ger honom apelsin. Då gäller det att släppa taget innan han hugger tag i halva handen i sin iver.

Han är hur söt som helst när han ligger ihoprullad som en boll i soffan och bara sover hela dagarna. Han är mindre söt när han sliter sig från kopplet och flyger på pitbulls eller andra hundar som han anser sig spela i ungefär samma liga som. Han är en riktig badboy ute men from som ett lamm hemma. Han är galen, men jag älskar honom.

Trots hans uppenbara charm så är det jobbigt att ha hund ibland alltså, särskilt en hund som inte är speciellt lätthanterlig alla gånger, en hund som gärna skäller när han är ensam och ställer till scener ute i tid och otid. Men förutom det så är det jobbigt att vara så himla bunden som man är när man har hund. Alla spontana aktiviteter går bort. Allt måste planeras noggrant och hundvakt måste hittas. Om inga vackra själar ställer upp så får man allt sitta hemma med det lilla odjuret. Och nu är det ju så att jag faktiskt väldigt gärna vill iväg nästa helg.

Jag känner mig lite lurad av hundens namn ?Simply Solo? för så jävla enkelt är det faktiskt inte. Inte så bara liksom.


Besök

Jag får besök i helgen, idag kommer besöket, så ni får sysselsätta er med något annat den här helgen också. Jag har frågat Kermit om han vill gästblogga (allt för er mina darlings) men den snåle fan vägrar ju att bjuda på sig själv. Så här blir det tomt, möjligtvis att jag kan ta mig tid att krafsa ihop något någon av dagarna, vi får se. I övrigt så tycker jag att ni kan skylla på Kermit.

RSS 2.0