Inte läser de böcker i alla fall

Var finns alla kultiverade killar?? Inte i bokhandeln i alla fall.. Det är aldrig någon söt kille som kommer in i bokhandeln.. Aldrig någonsin.. Inte ens för att köpa de töntiga fotbollsböckerna.. Det finns tre kategorier killar som ändå vågar sig, eller tvingas in i affären.. Först har vi pojkvänner som blir indragna av sina flickvänner.. de går omkring ett tag, kanske tittar på lite kontorsmaterial innan de sätter sig i en av våra fåtöljer och ser allmänt uttråkade ut medan deras flickvänner går och läser på baksidan av diverse böcker..
sen har vi den unga pappan som kommer in med sina skrikiga ungar.. Ibland går hans tjej i spetsen med barnvagnen medan han liksom släntrar efter som en trogen hund som följer med fast han inte riktigt vill..
Tredje och sista kategorin är nördarna som kommer in för att läsa magnaböckerna från pärm till pärm tills man säger åt dem att gå.. Eller så fastnar de i fantasyhyllan. Ska man liksom nöja sig med det? Det går ju knappast att diskutera Strindberg eller Auster med någon som bara läser Eddings.. Det går ju inte att föra ett vettigt litteraturvetenskapligt samtal med någon som tror att alver finns på riktigt..

Vart är alla kultiverade killar? Mitt enda hopp är ifall de köper böcker från internet.. Jag vägrar acceptera att de inte finns..

  


Bloggtoppen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0